KMVK – Herenthout van 13/11/16 #eersteploeg #wedstrijdverslag

logo[1] Herenthout, dit jaar pas gepromoveerd uit 3e provinciale, staat mooi derde in de stand.

Iedereen verwacht zich dus aan een goed voetballende ploeg. We krijgen een korte studieronde waaruit bij een paar snelle prikken van Mariaburg aldra blijkt dat de Herenthoutse verdediging vrij traag en statisch is. En in de negende minuut is het al prijs. Boer zet zich op snelheid door op rechts, levert een perfecte voorzet af aan de tweede paal waar Denisse komt aangestoomd en het is 1-0.

Mariaburg levert de eerste 15 minuten vrij snel en verticaal spel en daar hebben de Herenhoutenaars het knap lastig mee. Helaas gaat de storm dan wat liggen en spelen we het spel van de lange ballen wat mee met Herenthout, wat een twintigtal minuten een wat rommelig voetbal geeft aan beide kanten.

In de 41e minuut ziet Lippens dat de keeper ver uit zijn goals staat en met een mooie lobbal zet hij Mariaburg op 2-0. Mooie goal.

Kort na de rust eens een goede combinatie van Herenthout aan onze zestien, de bal wordt achteruit gelegd en bingo : 2-1.

Negen minuten later een snelle tegenaanval waarbij Boer netjes de buitenspelval ontwijkt, terug een mooie voorzet in de rug van de verdediging waar Denisse de zestien binnenduikt en netjes afwerkt : 3-1.

In de 64e min. is er wat verwarring voor onze zestien, de scheidsrechter geeft uiteindelijk een gele kaart aan een speler van Mariaburg en aan een speler van Herenthout, maar ook een vrije trap voor Herenthout. Onze keeper stelt zijn muur op, maar zet dan eerst een stap naar zijn korte hoek en komt dan uiteraard te laat voor de bal die in de verste hoek verdwijnt : 3-2. Een vermijdbare goal.

Herenthout zet nu alles op alles, maar zonder veel overleg. Een speler van Herenthout krijgt nog geel voor een vuile fout op Van den Bleeken en even later voor protest nogmaals geel en hij mag gaan douchen.

Al bij al houdt Mariaburg vrij goed stand en wint voor de tweede maal op rij. Gezien de kansen had de score ook nog hoger kunnen oplopen. Al bij al een degelijke wedstrijd van Mariaburg tegen een tegenstander die we toch hoger hadden ingeschat.

Statler en Waldorf.

Verslag van KFC Herenthout

About Pvw

Vader van drie voetbalgekke zonen, Geek, Gamer, Getronics sales manager, fan van Schalke04, mijn Honda VT1100, Antwerpen en Social Media.
This entry was posted in Eerste ploeg and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.