Wedstrijdsverslag KSK Donk – KMVK #GU10

KMVK U10Terwijl het zonnetje de velden van KSK Donk opwarmt, slaken onze jongens enthousiast de Mariaburg-kreet, en beginnen ze vol goede moed aan de wedstrijd, vastbesloten om deze keer hun eerste seizoensoverwinning binnen te halen.

Tijdens de eerste minuut krijgen we al een doelpoging van Tibe P., en we hopen dat daarmee de toon gezet is. De bal gaat over en weer, met kansen voor beide partijen. Tegen het einde van het eerste kwartier zien we een samenspel om vingers en duimen bij af te likken: onze jongens geven passes heen en weer, de tegenstanders weten niet meer waarheen, en na een tiental passes besluit Daan de bal binnen te tikken: 0-1. Gejuich alom. Of toch bij de KMVK-supporters. Daarna proberen zowel onze jongens als de tegenstanders het via de lucht, waarbij kopballen en luchttrappen elkaar afwisselen.

In het tweede kwartier stormt KSK Donk op het doel af, maar de verdediging houdt stand. Dan brengt Joppe de bal vanuit de corner tot bij Daan, en die twijfelt niet: het wordt 0-2. Er wordt hard gewerkt op de rechterflank en KMVK heeft nu het overwicht. Tibe P. knalt de derde treffer binnen, en Daan maakt het af met een vierde goal. En zo gaan we lichtjes euforisch de rust in.

Na de rust is KSK Donk echter wakker geschoten, en nog terwijl hun trainer ‘werken werken werken’ brult, trappen ze de bal bij ons binnen: 1-4. Amper zijn we bekomen van deze tegengoal, of daar suist de volgende goal ons doel al binnen. Maar we laten de moed niet zakken: Maxime komt met een mooie voorzet, en Dario waagt zijn kans op het doel; jammer genoeg vliegt de bal net naast. Ekeren blijft kuitenbijten en werkt zich in dit derde kwartier nog tot 3-4 terug.

Tijdens het laatste kwartier stijgt de spanning, want we willen de winst niet meer uit handen geven. Daar trapt Dario met de buitenkant van zijn voet de bal binnen na een mooie voorzet van Daan, en we lopen uit tot 3-5. Maar ook de tegenstanders zijn erin gaan geloven, en het wordt 4-5. Onze jongens houden het hoofd koel, en blijven vechten. Joppe gaat nog eens voor een prachtige corner, die wordt afgemaakt door een kopbal van Daan: 4-6. Maar nog steeds is de buit niet binnen, want onze verdediging laat een steekje vallen, en zo wordt het 5-6. Houden we stand of niet; de spanning is te snijden…

Dario besluit de thuisploeg de doodsteek te geven, en met een prachtige lob over het hoofd van de keeper knalt hij de 5-7 binnen. Dan klinkt het verlossende fluitsignaal en kan er opgelucht gejuicht worden: onze jongens halen hun eerste winst van dit seizoen binnen!

Proficiat Daan, Joppe, Tibe P., Stijn, Lukas, Tibe S., Quinten, Cédric, Dario en Maxime!

This entry was posted in G U10 and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Wedstrijdsverslag KSK Donk – KMVK #GU10

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.